top of page

Acerca de

Om Trine Maribo Carstensen

Jeg hjælper forældre med at få en tættere kontakt med deres børn, forstå følelser og hjælpe børnene gennem svære stunder. Jeg vil også gerne hjælpe dig.

Jeg hedder Trine, jeg er forældrevejleder, -terapeut og underviser. Med mine redskaber styrker og støtter jeg forældre som dig, så de får nemmere ved at forstå og guide deres børn. Jeg hjælper mødre og fædre til at skabe en nærende relation til deres børn - en relation, hvor leg, nærvær og lytning hjælper børnene til at kunne bevare deres naturlige
selvværd, deres nysgerrighed, deres sunde følsomhed og samtidig blive mere robuste.

Oplever du, at

 • dit barn græder, du ved ikke, hvordan du skal nå ind til det, og du er bekymret for, om du får givet dit barn det, som det har brug for? 

 • du ikke ved, hvordan du skal lege med dit barn, og du synes måske, det er kedeligt?

 • små hverdagsting giver konflikter, og du kommer ofte til at give dig, selvom det tydeligvis ikke er det, der er brug for?

 • det er meget mere krævende at være forælder, end du havde forestillet dig?

Så er du ikke alene. Sådan er der mange af mine klienter, der har det, når de kommer til mig.

Kunne du godt tænke dig at

 • skabe en tryg base for dit barn, hvor det kan nyde at leve og udfolde sig og vide, at det er et dejligt og betydningsfuldt menneske?

 • dit barn ved, at det aldrig behøver at klare svære ting alene?

 • nyde at lege med dit barn?

 • have det sjovt sammen i familien?

 • lære at sætte sunde grænser og gøre det med varme og forståelse?

 • forstå både dit barns følelser og dine egne og vide, hvordan du kan håndtere dem?

 • vide, at du gør det godt?

Det forstår jeg godt. Alt det kan jeg hjælpe dig og din familie med.
Jeg vil høre til, hvad der er dine problematikker, hvad du har prøvet, hvad der har virket og ikke virket og, hvor du gerne vil hen. Hvis du kunne tænke dig et forældreforløb hos mig, vil vi sammen finde ud af, hvad der skal være dit hovedfokus

Forældreforløb

Foredrag og workshops

Meget bedre putninger

 

“Vi kontaktede Trine med behovet for at få vores datter til at falde hurtigere og bedre i søvn og skabe nogle gode rammer omkring putningen. Trine har givet os konkrete, håndgribelige og overskuelige værktøjer til brug i puttesituationen og også til i løbet af dagen, og vi har gennem vejledningerne følt os både set og hørt. Vi kan derfor varmt anbefale Trines Familieskole.”

 

– Laura og Anders

Min vision er, at familier skal kunne stortrives

Min vision er, at familier skal kunne stortrives. Vores verden er fortravlet, mange voksne er stressede, og mistrivslen blandt børn og unge er overvældende. Der er brug forforandringer på samfundsmæssigt plan, så familier får bedre vilkår - mere tid sammen, bedre økonomi og velfungerende pasningsmuligheder til alle - og i familierne er der brug for dejlig leg og nærhed, gode trygge rammer kombineret med frihed til at prøve ting af, og at ingen skal behøve at klare svære ting alene.

Jeg tror på, og min erfaring er, at mennesker er gode. Alle mennesker. Vi vil det godt, både for os selv, for andre mennesker og for verden. Når vi ikke allesammen altid opfører os sådan, er det fordi, der er sket svære ting i vores opvækst og senere liv, som vi endnu ikke har haft mulighed for at bearbejde og hele.

At støtte børn i denne grundtanke er revolutionært. Den befordrer, at vi møder hinanden med omsorg og forståelse. Den befordrer tillid, åbenhed, venskaber og samarbejde, og dette er der stor brug for i en verden med adskillelse, udskamning, krig og ufred.

Fem virkningsfulde redskaber. Målet er, at du skal kunne være
den forælder, som du gerne vil være.

Jeg har fem konkrete redskaber. De er vel gennemprøvede og meget virkningsfulde, og jeg vil elske at lære dig at bruge dem i din familie. Hjørnestenene i metoden er kontakt, leg og lytning. Det enestående er dels, hvordan du kan styrke kontakten med dit barn gennem leg, og dels den grundlæggende betydning af at få mulighed for at læsse af følelsesmæssigt - både for børn og voksne.

Jeg vil gerne lære dig, hvordan du kan komme tættere på dit barn gennem leg, og jeg vil lære dig om dit barns følelser. Med de fem redskaber i hånden kan du lære at se, hvad det er, dit barn prøver at vise, og der vil opstå den fineste nærhed.
 

Du vil lære, hvordan du kan være med til at lege alt muligt, som dit barn vælger. Dermed vil det virkelig kunne mærke din kærlighed, det vil nyde jeres kontakt i fulde drag, og du vil nok hyppigt se dit barn boble af lykke.


Du vil også lære at være tæt sammen med dit barn, når det arbejder sig igennem svære følelser. Du vil lære at forstå, hvorfor det har alle de følelser, og efterhånden blive bedre til at rumme dem. Vi ved, at for at kunne rumme andre, må vi kunne rumme os selv, så vejen går gennem at se på din egen baggrund og den måde, du selv er blevet opdraget på. Se på, hvad du har med dig. Du vil jo nok gerne tage alt det gode med og give det til dit barn, og det gælder så om at få luget ud i det, som du ikke ønsker at give videre. Målet er, at du skal kunne være den forælder, som du gerne vil være.

Vi passer nok særligt godt sammen, hvis…

 • du har brug for hjælp til at forstå, hvad der foregår inde i dit barn

 • du godt kunne tænke dig at nyde at lege

 • du gerne vil blive bedre til at rumme, når dit barn har store udbrud

 • du har svært ved at sætte grænser på en måde, der virker godt for både dit barn og dig

 • der kommer store følelser op for dig i dit forældreskab, som du gerne vil have hjælp til

 

Hvis du har på fornemmelsen, at der er noget fra din egen baggrund, der igen og igen spænder ben i dit forældreskab, kan det være en ide at få hjælp. Du kan måske mærke, der er noget, du har brug for at se på, men du ved ikke helt hvordan.

 

Du vil gerne arbejde dybt, du ønsker at lære, og du synes, det virker lovende, at du kan få støtte til at komme af med nogle af dine egne følelser. Du vil gerne undgå at give dine mønstre videre til dit barn - eller i det mindste sørge for, at det får en fortyndet udgave af dem. Du vil gerne have gode redskaber i dit forældreskab, både for dit barns og for din egen skyld.

Jeg fik set på mine barndomstraumer i trygge rammer


" Da jeg fødte mit første barn, havde jeg en efterfødselsdepression i flere år. Jeg følte mig ensom og græd meget. Det betød også, at jeg råbte meget ad min datter og skældte ud. Jeg var tit psykisk fraværende og havde angst.


At være i konsultation hos Trine betød, at jeg fik den hjælp, jeg havde brug for. Jeg fik set på mine egne barndomstraumer i trygge rammer og fik dermed en større forståelse for, at jeg reagerede, som jeg gjorde. Derudover fik jeg nye metoder til, hvordan jeg i stedet kunne reagere overfor min datter og senere også overfor min søn. Ting, som min psykolog ikke havde kunnet hjælpe mig med. 

 

Før lukkede mit system fuldstændig ned, når min datter begyndte at græde, jeg kunne ikke rumme det og begyndte selv at græde og skrige og agere voldsomt. Men nu er jeg helt rolig og har overskud til at rumme mine børns gråd og "brokken” samtidig med, at jeg kan trøste dem og være der for dem. Det vil jeg være Trine taknemmelig for resten af mit liv. Hun har hjulpet mine børn til at få et meget bedre liv i vente, end de havde før.

 

Trine er enormt kompetent og erfaren. Jeg ville ønske, alle forældre havde mulighed for at møde hende. Hun er fagligt sindssygt dygtig, og personligt er hun så blid, tålmodig og hjertelig. Jeg har lært så meget ved bare at se på, hvordan hun taler og er."
 

Anonym

Lidt om mig og når jeg holder fri - familie, nære venskaber,
sejlads og aktivisme

Jeg er født i 1966. Jeg er vokset op i en middelklassefamilie, og vi boede i parcelhus med have. Min søster kom til verden kun 13 måneder efter mig. Vi elskede at gå på bare fødder på græsset - det gør vi stadig - og vi legede meget på vejen. Min mor havde syv søskende, og min far havde to, så vi har et hav af fætre og kusiner. Familie og nære dybe venskaber er meget vigtige for mig, og jeg holder af at have mennesker i alle aldre i mit liv.
 

Jeg er vokset op med at sejle for sejl, og vi deler en sejlbåd i familien. Jeg elsker at være på havet. Her er man nødt til at kende, forstå og arbejde sammen med naturens store kræfter.
Ture i skoven, samle urter og svampe og at gå og rode i min kærestes have giver mig dyb glæde og ro.
Jeg forsøger at leve sundt - kan lide mad med grøntsager, kropsterapeutisk træning og at cykle rundt.
Jeg er meget aktiv i en verdensforandringsorganisation og leder den danske afdeling. Jeg er klima- og fredsaktivist.

 

Som forælder er jeg mor til Matilde, der er født i 1992. Det meste af tiden har jeg været enlig forælder, men hendes far og jeg har altid delt forældreskabet. Jeg var så heldig at møde Hand in Hand Parenting, allerede da hun var spæd. Deres grundtanker gav fantastisk god mening for mig, og de blev en stor inspiration i min opdragelse.
 

I dag er min datter en skøn voksen kvinde, der står solidt på sine to ben, har masser af spændende venner og lever et stort liv, for hun følger det, hun tænker og tror på. Hun er blevet vuggestuepædagog, og de børn, hun har med at gøre, er heldige at have en voksen, der kan lide at lege og, som også gerne vil være sammen med dem, når de har det svært, uanset hvor lang tid det tager. Hun er selv blevet mor, hun elsker det og nyder det i fulde drag, og jeg er helt vild med at være mormor.


Matilde og jeg har rejst meget sammen, jeg kan cykle over til den lille familie på bare fem minutter, og hun og jeg har et nært og stærkt og dejligt forhold. Det vil jeg ønske for dig, at du også får lov til at opleve.

Min baggrund - 30 års erfaring med at hjælpe børn og voksne
gennem svære følelser

Jeg har over 30 års erfaring med at hjælpe børn og voksne gennem svære følelser og ud på den anden side. Jeg bruger selv aflæsnings-processen på daglig basis, så jeg har erfaret kundskab. Jeg ved, at det virker.
 

Historien er, at jeg i 1992 begyndte at lære Re-evaluation Counseling (RC), og herunder lærte jeg familiearbejdet at kende. Det er det, der danner grundlag for mit virke. Siden er jeg blevet certificeret RC-lærer, og i RC-regi holder jeg blandt andet forældrestøttegrupper, legedage, teenagefamiliekurser, og jeg har et utal af individuelle samtaler med forældre.
 

Jeg brænder for, at forældre skal lære denne tilgang, da den giver så ufattelig god mening. I 2016 begyndte jeg derfor at brygge på at åbne en familieskole, og i 2019 blev det en realitet. Jeg har i 2019 taget Professionals’ Intensive hos Hand in Hand Parenting.
 

Du kan læse om Re-evaluation Counseling på  www.rc.org , og du kan læse mere om familiearbejdet på  www.handinhandparenting.org .
 

Oprindelig er jeg uddannet fysioterapeut i 1991, og jeg har i 27 år arbejdet på Bispebjerg Hospital i København, det meste af tiden med svært syge neurologiske patienter. Fra 2019 begyndte jeg at arbejde som selvstændig fysioterapeut, og det gør jeg stadigvæk, sideløbende med familieskolen.

Trines løsninger rammer plet


“Min kæreste og jeg kontaktede Trine, da vi gerne ville have nogle professionelle råd omkring det at blive forældre. På den måde håbede vi på at kunne skære igennem forvirringen af families og venners mange gode men også vidt forskellige råd. Trine har løst denne opgave på den mest imponerende vis. Hun er enormt god til at lytte, hvilket gør at hendes løsninger altid rammer plet. Hun forstår simpelthen, hvad vi snakker om. Og så har hun en kæmpe erfaring og indsigt, som hun deler rundhåndet ud af. Hun er kort sagt i besiddelse af en sjælden blanding af enorm professionel kompetence og tilsvarende menneskelig forståelse og varme. Vi kan derfor ikke anbefale Trines Familieskole nok.”
 

– Søren

Han strutter af selvtillid, når vi går med på hans ideer

"Min søn Sylvester og jeg har været på legedag en del gange med Trine. Det er fantastisk at se, hvordan Sylvester vokser på sådan en legedag, hvor det er børnene der må bestemme. På legedagen skal de voksne følge det, som børnene vælger at lege, og i Sylvesters tilfælde, er dette en kæmpe modsigelse til, hvordan hans hverdag normalt ser ud. Det er en stor fornøjelse at se, hvordan han strutter af selvtillid og glæde, når han oplever, at vi er med på alle hans ideer.
 

Personligt er det interessant at opleve, hvor udfordrende jeg synes det er at være til stede og lege, og ikke lige smutte ud og tage opvasken i stedet for -jeg finder det stadig svært. Det, der motiverer mig til fortsat at øve mig, er imidlertid, at efter en legedag har jeg oplevet en helt særlig kærlighed og varme mellem mig og min søn. En følelse af samarbejde og tillid - og nogle rigtig gode indforståede grin.
 
Jeg er vild med Trines legende, empatiske og vedholdende tilgang til børn - og ikke mindst til deres forældre!!!!"
 
– Katrine Bøegh, pædagogisk antropolog

bottom of page