top of page

Foredrag og workshops

Foredrag og workshops er en god måde at blive introduceret til mine redskaber og metoder i Familieskolen. Jeg holder foredrag i barselscafeer, mødregrupper, daginstitutioner og virtuelt. De handler om forældreforberedelse, kontakt og leg, gråd, grænser, søvn og meget mere. Her er eksempler på foredragsbeskrivelser.

P1130608.jpeg

Lær at rumme dit barns gråd

Synes du, det er svært, når dit barn græder? Og hvis det græder, selvom der ikke ser ud til at være noget galt? Hvad er det, det lille væsen har brug for?

 

Gråd kan skyldes mange forskellige ting, og gråd kan nogle gange være svær at forstå. Men to ting kan vi være sikre på: Når vores børn græder, så har de en grund til det. Og når de græder, har de brug for, at vi er sammen med dem.

 

Ved dette foredrag vil du lære om kommunikationsgråd og bearbejdningsgråd. Du vil lære at forstå mere om dit barns følelser og få redskaber til at håndtere dem. Du vil få eksempler på, hvad der kan ligge bag børns gråd, og du vil lære om, hvordan du med omsorg og roligt nærvær kan være sammen med dit barn i stedet for at have fokus på at stoppe gråden.

 

Denne tilgang vil styrke jeres kontakt og forbundethed, den vil gavne dit barns trivsel og udvikling, og den vil gøre en stor forskel for jeres familieliv.


 

Sæt grænser på en kærlig og respektfuld måde

Børn har brug for rammer. Rammer og grænser er en del af det at passe godt på sit barn. Det lille barn skal skiftes, have frisk luft, være sammen med den anden forælder og i seng om aftenen. De lidt ældre skal også behandle søskende godt, ud ad døren om morgenen, hjælpe med at tage ud af bordet og ikke sidde med en skærm hele dagen.

 

Meget fungerer bare, og vi tænker ikke over, at det er en ramme. Men nogle gange skaber vore grænser ravage! Vores barn får store følelser og græder i lang tid. Eller det gør simpelthen ikke, som vi siger. Vi kommer måske i tvivl eller bliver irriterede, og vi vil bare, at gråd og fortvivlelse skal stoppe. Vi ønsker, at vores barn ville tie stille og makke ret!

Denne situation er hæslig for både børn og forældre, den kan føles som en magtkamp, og sandsynligvis vil den endda gentage sig. Så hvad stiller vi op?

 

Dette foredrag vil præsentere dig for en tilgang, hvor dine grænser bliver en gave for dit barn. Du vil høre om, hvordan du kan tilbyde nærvær og varme i de svære stunder, samtidig med at du står fast, sådan at dit barn kan arbejde sig gennem sine følelser; og du vil høre om, hvordan denne tilgang efterhånden vil skabe bedre samarbejde og nærhed i jeres familie.


 

Hjælp dit barn til at falde i søvn og sove godt

Hvorfor har børn nogle gange svært ved at falde i søvn, selvom de er trætte? Hvordan kan det være, de har brug for at græde? Sover dit barn kun kort tid ad gangen og vågner op uden at være udhvilet? Har I fået opbygget putteritualer, der tager lang tid og alligevel ikke rigtigt ser ud til at hjælpe? Kan dit barn falde i søvn hos den ene forælder, men ikke hos den anden?

 

Dette er hverdagssituationer, som de fleste oplever, og de kan fylde nok så meget i en familie. Aftenerne er for mange forældre den eneste mulighed for en lille stund til at fokusere på sig selv og et tiltrængt åndehul, så det er dyrebar tid.

 

Ved dette foredrag vil jeg fortælle om, hvordan du kan skabe god kontakt med dit barn inden putningen, hvordan du kan forstå dit barns følelser og lære at lytte til dem med omsorg og roligt nærvær sådan, at dit barn kan få bearbejdet dagens oplevelser og derefter falde i søvn fredfyldt og forbundet. 


 

Kom tættere på dit barn gennem leg

Dette foredrag handler om, hvordan du kan få den dejligste kontakt med dit barn gennem leg. 

 

Børn er i gang i alle deres vågne timer. De er nysgerrige, de suger til sig af indtryk, og de afprøver bevægelser med kroppen. Meget af det er leg, det er spændende, og det er sådan de lærer.

 

Hvis du kan være med, når dit barn oplever og undersøger, vil det gøre en kæmpe forskel. Og hvis du kan lade det styre, hvad I skal lege uden at ændre på det, men alligevel er aktiv og engageret, vil dit barn nyde det i fulde drag.

 

Denne form for leg er særlig. Den styrker dit barns selvværd og udvikling, den nærer forbundetheden imellem jer, og du vil lære dit barn bedre at kende. Du vil se, hvilken glæde det giver for begge.


 

Tumlelege

Det kan være virkelig dejligt at lege. Man kan lære nye ting, man kan fjolle og grine og tumle, og man kan være dejlig tæt. Det kan være en skøn måde at være sammen på, som kan nære og styrke tilknytningen.

 

Men mange af os voksne er kommet langt væk fra at lege, så hvordan får vi liv i det igen? 

 

Ved dette foredrag vil jeg komme ind på, hvilken rolle fysiske lege spiller for børn; hvordan vi kan lege fysiske lege med vores børn på en sjov og respektfuld måde, når vi nu er så meget større end dem; hvordan vi kan lade dem lede legen og stadig selv være aktive; om det er godt at kilde; og om hvad vi kan gøre, hvis de slår sig undervejs. 

Jeg vil også tale om, hvad vi kan stille op, hvis vi synes, det er kedeligt at lege.


 

Nå dit vrede barn

Vrede kan være en udfordrende følelse. Kom og hør om, hvordan du kan nå ind til dit barn i stunder med stærke følelser. 

 

Hvis du kan være nærværende og kærlig, får dit barn mulighed for ved egen kraft at arbejde sig igennem det svære; og hvis du kan give det god tid, kan dit barn komme helt ud på den anden side. Dette giver selvtillid og styrke. 

 

Med denne tilgang vil du opleve, at dit barn efterhånden opfører sig mere kærligt, i kontakt og med stor medfølelse over for dig og andre mennesker. Jeres relation vil blive anderledes for altid.


 

Forældreforberedelse, den følelsesmæssige side af sagen 

Hvis du venter barn, er du sikkert i gang med at forberede dig. Du tænker nok over, hvordan du gerne vil være forælder, og sandsynligvis har du både store forventninger til det og mange spørgsmål.

 

De fleste får god information om graviditet, fødsel, amning og den første tid med det lille barn. Men der er nogle ting, som der ofte ikke bliver talt så meget om.

 

Hvordan kan man egentlig være sammen med et lille barn på en meningsfuld måde? Hvad har det lille væsen brug for? Hvad stiller man op, når ens barn græder? Hvorfor græder nogle spædbørn længe, selvom der ikke ser ud til at være noget fysisk galt? Og hvad skal der til for at kunne være sammen med et grædende spædbarn?

 

Hvordan håndterer man sine egne følelser? Det er ikke til at forudsige, hvad du vil føle, når du bliver forælder; men mange får store følelser. Vi mærker både kærlighed, tvivl og frustrationer. Vi mennesker fungerer ikke særligt godt, når vi prøver at klare den ovenpå svære følelser, og vi skal jo drage omsorg for et lille menneske, så hvad stiller vi op?

 

Dette foredrag vil introducere dig til samværet med det lille barn. Det er et vigtigt bidrag til, hvordan du kan håndtere nogle af de følelsesmæssige udfordringer, du vil møde, når du bliver forælder.

20190609_142907.jpg

Jeg kommer gerne ud

Mødregrupper

Jeg kommer gerne ud i mødregrupper og andre fællesskaber for at holde workshops. Fordelen her er, at I kender hinanden og vil fortsætte med at mødes fremover, så I kan støtte hinanden i at bruge det, I lærer. Det er muligt at arrangere opfølgende møder, hvis I er interesserede i det.

 

Forældremøder

Efter ønske kan jeg komme ud i jeres daginstitution og holde oplæg eller foredrag ved forældremøder. Hvis I har særlige ønsker, kan vi i forvejen aftale, hvilket fokus foredraget skal have.

 

Barselscafeer

Med jævne mellemrum holder jeg foredrag og workshops i barselscafeer og lignende i Københavnsområdet. Her er I velkomne sammen med jeres børn. Atmosfæren er hyggelig og afslappet, og der er plads til at stille spørgsmål undervejs. 

 

Virtuelle foredrag

I coronatiden har jeg afholdt en del virtuelle foredrag og workshops, og det vil jeg fortsætte med at gøre med jævne mellemrum i fremtiden. Det har nemlig vist sig at fungere godt for mange forældre at kunne være med om aftenen, efter børnene er lagt til at sove, så man kan blive hjemme i stedet for at skulle ud ad døren, og desuden har forældre fra hele landet nemt kunnet deltage.

bottom of page