top of page

Foredrag og workshops

Foredrag og workshops

Få inspiration, viden og adgang til redskaberne fra Familieskolen med mine foredrag og workshops - lær blandt andet om kontakt, leg, gråd, grænser, søvn og store følelser

Foredragene egner sig til barselscafeer, mødregrupper, forældremøder i daginstitutioner og til virtuelle forældregrupper.
De varer som udgangspunkt en time til halvanden, men de kan godt justeres ned til 45 eller 30 minutter, hvis det for eksempel er til et forældremøde. Eller de kan justeres op til at vare to eller tre timer og bliver da til workshops med mulighed for mere interaktion og udveksling undervejs.

Aktuelle foredrag:

Lær at rumme dit barns gråd/ Forældreformiddag*

Den 13. maj kl. 10-12 i Stikmig, Blågårdsgade 7A, København N

Tilmelding:  kontakt

Pris: 0 kr.

Kom tættere på dit barn gennem leg/ Forældreformiddag*

Den 27. maj kl. 10-12 i Stikmig, Blågårdsgade 7A, København N

Tilmelding:  kontakt

Pris: 150 kr.

Sæt grænser med varme og respekt/ Forældreformiddag*

Den 3. juni kl. 10-12 i Stikmig, Blågårdsgade 7A, København N

Tilmelding:  kontakt

Pris: 150 kr.

Hjælp dit barn til at falde i søvn og sove godt/ Foredrag

Den 12. juni kl. 10-11 hos Børn i byen, Vesterbrogade 69, København V

Tilmelding:  via Børn i byen

Hjælp dit barn til at falde i søvn og sove godt/ Forældreformiddag*

Den 17. juni kl. 10-12 i Stikmig, Blågårdsgade 7A, København N

Tilmelding:  kontakt

Pris: 150 kr.

Sæt grænser med varme og respekt/ Workshop

Den 24. juni kl. 14-15.30

hos Lille Stund, Sønder Blvd. 42, København V

Tilmelding :  www.lillestund.dk

* Om Forældreformiddag i Stikmig: Jeg holder oplæg cirka kl. 10.30-11.30, og der er god plads til spørgsmål undervejs og bagefter.

Du er velkommen til at tilmelde dig via linket, men du kan også bare komme.

Eksempler på foredrag:

Foredrag: Lær at rumme dit barns gråd

Synes du, det er svært, når dit barn græder? Kan du blive irriteret, hvis dit barn småklynker, selvom det ikke ser ud til, at der er noget i vejen? Hvad er det, det prøver at vise? Hvad har det brug for?

Gråd kan skyldes mange forskellige ting, og gråd kan nogle gange hyle af os helt ud af den. Vi hopper rundt og prøver alt muligt i et forsøg på at løse det. Men det er slet ikke altid, at der er et problem, der skal løses. Ofte har dit barn mest af alt brug for, at du lytter.

Ved dette foredrag vil du lære at forstå mere om dit barns følelser og få redskaber til at håndtere dem. Du vil få eksempler på, hvad der kan ligge bag børns gråd, og du vil lære om, hvordan du med omsorg og roligt nærvær kan være sammen med dit barn i stedet for at have fokus på at stoppe gråden..

 

Denne tilgang vil styrke jeres kontakt og forbundethed, den vil gavne dit barns trivsel og udvikling, og den vil gøre en stor forskel for jeres familieliv..

“Godt at vide, at det er normalt, at børn græder. Jeg har ofte følt mig som sådan en dårlig mor og kunne ikke forstå, at mine børn græd. Det virkede som om, andres børn bare var glade.”

“Det er en øjenåbner, at han skal have lov til at græde. Det skal ikke altid fikses. Det er en lettelse. Hvis der er sket rigtig meget, så har han brug for at bearbejde.”

“Jeg har været flov

over, at jeg selv har brug for at græde tit. Jeg syntes ikke, det var særlig voksent. Men nu kan jeg se, at der er gode grunde til det. Vi voksne har også brug for at græde.”

Foredrag: Sæt grænser med varme og respekt

Vi forældre gør alt, hvad vi kan, for at skabe rammer i familien, som befordrer, at vores børn kan trives. Men det er ikke altid nemt at hitte ud af, hvor og hvordan det er godt at sætte grænser, og især ikke, hvis vi først selv er blevet irriterede.

 

Dette foredrag vil præsentere dig for en tilgang, hvor dine grænser bliver en gave for dit barn. Du vil høre om, hvordan du kan tilbyde nærvær og varme i de svære stunder, samtidig med at du står fast, sådan at dit barn kan arbejde sig gennem sine følelser.

 

Din rolige grænse vil bidrage til, at I kan komme tættere på hinanden i stedet for, at konflikten øges, og denne tilgang vil efterhånden skabe bedre samarbejde og nærhed i din familie.

“Når vi skal hjem fra legepladsen vil jeg sætte grænsen tidligere, så jeg har tid og dermed ro til at rumme hans ærgrelse over, at det er slut for idag.”

“Fremover vil jeg gå ind til dem og få god kontakt, inden vi skal spise og, når de skal have tøj på for at komme ud ad døren.”

“Godt at blive mindet om, at det er sundt for dem at få deres følelser ud og, at de ikke gør det for at være irriterende.”

Foredrag: Hjælp dit barn til at falde i søvn og sove godt

Nogle gange har børn svært ved at falde i søvn, selvom de er trætte. Nogle sover kun i kort tid ad gangen og vågner op uden at være udhvilede. Og nogle kan falde i søvn hos den ene forælder, men ikke hos den anden. Dette er hverdagssituationer, som de fleste oplever, og de kan fylde nok så meget i en familie.

 

Hvordan kan det være, børn nogle gange har brug for at græde, inden de kan sove? Har I fået opbygget putteritualer, der tager lang tid og alligevel ikke fungerer rigtig godt?​

 

Aftenerne er for mange forældre den eneste mulighed for en lille stund til at fokusere på sig selv og et tiltrængt åndehul, så det er dyrebar tid.​

 

Ved dette foredrag vil du lære, hvordan du kan skabe god kontakt med dit barn, inden det skal i seng, hvordan I finder frem til gode putninger, hvordan du kan forstå dit barns følelser og lære at lytte til dem med omsorg og roligt nærvær. Dit barn kan hermed få bearbejdet dagens oplevelser og derefter falde i søvn fredfyldt og forbundet.

“Jeg vil tænke mere over, hvad det egentlig er, hun har brug for, når hun ikke kan sove.”

“Fint at høre om, hvordan jeg kan være med i hendes leg, inden hun skal i seng. Og at man kan sætte tid på denne lille legestund, så jeg i forvejen har bestemt, hvor lang tid den skal vare.”

“Det var godt at høre om, at når han beder om en historie mere og en mere, så ligger der måske
noget bag, som han har brug for hjælp til.”

“Gråden er en ventil, og det går ud på at være der, når han bruger den.”

Foredrag: Kom tættere på dit barn igennem leg

Børn er i gang i alle deres vågne timer. De er nysgerrige, de suger til sig af indtryk, og de afprøver bevægelser med kroppen. Meget af det er leg, det er spændende, og de lærer en masse.

 

Hvis du kan være med, når dit barn oplever og undersøger, vil det gøre en kæmpe forskel. Og hvis du kan lade dit barn styre, hvad I skal lege uden at ændre på det, men alligevel være aktiv og engageret, vil dit barn nyde det i fulde drag.

 

Med dette foredrag lærer du, hvordan du kan få den dejligste kontakt med dit barn gennem leg. For det her er en særlig form for leg. Den styrker dit barns selvværd og udvikling, den nærer forbundetheden imellem jer, og du vil lære dit barn bedre at kende. Du vil se, hvilken glæde det giver for begge.

“Jeg vil sætte tid af til leg og så gøre det helt.”

“Jeg vil lære at se hende bedre, se, hvad hun finder på, og ikke kun lege “porcelæns-lege”.

“Jeg vil give plads til, at min datter og hendes far leger på deres måde.”

Foredrag: Nå ind til dit vrede barn

Vrede kan være en udfordrende følelse, og når vores børn har store følelser, kan vi blive forvirrede og ikke vide, hvad vi skal stille op.

 

Hvis du kan være nærværende og kærlig, kan dit barn få mulighed for ved egen kraft at arbejde sig igennem det svære; og hvis du kan give god tid, kan det komme helt ud på den anden side. Dette giver selvtillid og styrke.

 

Ved foredraget, vil du høre om, hvordan det kan lade sig gøre at nå ind til dit barn i stunder med stærke følelser. Denne tilgang vil ovenikøbet gøre, at dit barn efterhånden kommer til at opføre sig mere kærligt, i kontakt og med stor medfølelse over for dig og andre mennesker. Jeres relation vil blive anderledes for altid.

“Jeg vil prøve at rumme, når de bliver sure og vrede; men det bliver en udfordring."

“Kæmpe aha-oplevelser. Det er ikke dårligt, at de har store udbrud. For der er noget, der kommer ud.”

Jeg kommer ud dér, hvor I er samlet - i mødregrupper, barselscafeer, daginstitutioner eller virtuelt

Mødregrupper

Jeg kommer gerne ud i mødregrupper og andre fællesskaber for at holde workshops. Fordelen er her, at I kender hinanden, og vil fortsætte med at mødes fremover, så I kan støtte hinanden i at bruge det, I lærer. Det er desuden muligt at arrangere opfølgende workshops, hvis I er interesserede i det.

 

Daginstitutioner

Efter ønske kan jeg komme ud i jeres daginstitution og holde oplæg eller foredrag ved forældremøder. Hvis I har særlige ønsker, kan vi i forvejen aftale, hvilket fokus foredraget skal have.

 

Barselscafeer

Med jævne mellemrum holder jeg foredrag og workshops i barselscafeer og lignende i Københavnsområdet. Her er I velkomne sammen med jeres børn. Atmosfæren er hyggelig og afslappet, og der er plads til at stille spørgsmål undervejs. 

 

Virtuelle foredrag

Virtuelle foredrag og workshops om aftenen har vist sig at fungere godt for mange forældre, så I kan være med, efter børnene er lagt til at sove, og I kan være med uanset, hvor i landet i er.

bottom of page