top of page

Forældrevejledning

En del forældre har før eller siden glæde af at få et forløb med forældrevejledning.

Forløbene er for jer, der ønsker hjælp og konkrete redskaber til at håndtere stort og småt i jeres familier.

Det kan for eksempel dreje sig om, hvordan man kan

 • sætte grænser på en kærlig og respektfuld måde

 • undgå at skælde ud

 • være nærværende, når ens barn græder

 • håndtere aggresivitet, ængstelighed eller indadvendthed

 • hjælpe sine børn i søskendekonflikter

 • komme ud ad døren i god stemning

 • hjælpe sine børn til at falde i søvn og sove godt

 • arbejde sammen om husarbejdet i en familie 

 • lege med sine børn på en måde, der styrker deres trivsel og relationen med dem

 • hjælpe sit barn, hvis det har haft en svær begyndelse på livet. Det kan være, hvis noget har været svært under graviditeten, hvis fødslen har været kompliceret, eller hvis der har været komplikationer eller tunge følelser i den første tid af barnets liv. 

 • få hjælp selv, hvis man fornemmer, at ting i ens egen barndom spænder ben for, at man kan være den forælder, man gerne vil være.

 

Alt sammen er de almindelige ting, som en del af os kæmper med i perioder, og de kan fylde nok så meget i en familie.

_MG_8437.jpg

Nye vaner, konkrete redskaber

Ofte kræver det noget at ændre vaner, for vi har jo vores egen historie med ind i forældreskabet. Vi har vores baggrund og vores egen barndom med, og den vil påvirke, hvordan vi opdrager vore børn. Derfor vil et forløb med forældrevejledning kigge på, hvad vi har med i bagagen. Som forældre vil vi allerhelst give de gode ting videre og undgå at belemre vore børn med de svære. For eksempel er det de færreste af os, der havde forældre, der lyttede afslappet, nærværende og i lang tid, når vi havde brug for at græde.

 

Hvis I tager et forløb hos mig, vil I lære mine forskellige redskaber at kende. Det er redskaber til at få god kontakt med jeres børn i både glade og svære stunder. I vil lære at lytte, lege og sætte grænser på en kærlig måde, og I vil få hjælp og støtte undervejs til at implementere redskaberne i jeres familie. Jeg tilbyder vejledning og terapi, alt efter hvad I ønsker og har brug for.

Alle er velkomne

Alle er velkomne til at få forældrevejledning, både kommende forældre, nuværende forældre, enlige forældre, medforældre, stedforældre, adoptivforældre, bedsteforældre, tanter og onkler, venner og naboer. 

Alle, der er eller gerne vil være vigtige for en familie, er velkomne. 

 

I kan være glade forældre, trætte forældre, pressede forældre, legende forældre, sorgfulde forældre, vrede forældre, fjollede forældre eller bekymrede forældre. I er alle velkomne.

 

Hvis I er et par, kan det være, I gerne vil have hjælp til, hvordan I kan være forældre sammen. Her er der mulighed for at se på forskellige aspekter af det at have en familie og på, hvordan I kan støtte hinanden og arbejde godt sammen om det.

Et forløb for jer

Det er forskelligt, hvor meget hjælp, man har brug for. Længden af og indholdet i forløbet vil blive tilrettelagt ud fra de ressourcer, styrker og problemstillinger, der er i jeres familie. Det vil vi sammen finde ud af ved den indledende samtale.

Ved hver konsultation vil I få en konkret opgave, som I kan prøve af og arbejde med, indtil vi mødes næste gang.

Hvilket forløb passer til jer?

Gratis indledende samtale

Bestil tid til en gratis indledende samtale, så vi kan få en fornemmelse af hinanden, og jeg kan høre om jeres problemstilling. Samtalen varer cirka et kvarter, og den foregår virtuelt. Herunder har du/ I mulighed for at finde ud af, om I kunne tænke jer et forløb hos mig, og i så fald hvilket forløb der vil passe bedst.

I må meget gerne skrive et par linjer til mig i forvejen, om hvad I ønsker hjælp til.

Det korte forløb (4 timer) er for jer, hvis familie fungerer rigtig godt, men I har nogle få afgrænsede problemstillinger, som I ikke har kunnet løse og gerne vil have hjælp til.

Pris: 3000 kr.


 

Det mellemlange forløb (8 timer) er for jer, der har brug for hjælp til at ændre nogle strukturer og vaner i jeres familie, idet I ikke er tilfredse med, hvordan det fungerer. Det kan være, der er for lidt nærhed og for meget tid ved skærmene, at I ikke kan finde ud af at lege, have det sjovt sammen eller hjælpes ad med husarbejdet, og at det ofte kører op i en spids, når der er uenigheder.

 

Det kan også være, I har det godt, men gerne vil lære at bruge mine forældreredskaber, for at alle i jeres familie skal kunne trives endnu bedre.

 

I dette forløb vil I få grundig vejledning i mine redskaber, hjælp til at implementere dem i jeres familie og god støtte undervejs. Vi vil se på, hvordan I er påvirket af den måde, I selv blev opdraget på, og I vil få hjælp til at få jeres familie tilbage på sporet igen.

 

Pris:

5600 kr.


 

Det lange forløb (12 timer) er for jer, der ønsker en grundig endevending af jeres familieliv. Måske er det blevet sværere at være forældre, end I først havde forestillet jer, I har fået brug for hjælp til at løse konflikter og ændre på strukturerne i jeres hverdag, og I har bestemt jer for at gå i dybden med de ting, der ligger bag. 

 

Det kan være, I fornemmer, at ting fra jeres egen barndom igen og igen kommer i vejen i jeres forældreskab. Måske bliver I vrede og kommer til at skælde ud, måske kommer I til at give efter for ting, som I ved ikke er en god ide, eller I har i det hele taget bare svært ved at have en god og givende kontakt med jeres børn. Det lange forløb vil hjælpe jer hen imod, at I igen kan være de forældre, som I ønsker at være, og kan opdrage jeres børn sådan, som I gerne vil.

 

Ligesom i det mellemlange forløb vil I få grundig vejledning i mine forældreredskaber, hjælp til at implementere dem og god støtte undervejs.

 

Pris:

7800 kr.


 

1 time: Hvis I har brug for en konsultation til afklaring af et enkelt spørgsmål omkring jeres familie.

 

Pris:

800 kr.


 

Tid og sted

I alle tre forløb vil første konsultation vare en time, og der vil vi aftale, om de efterfølgende skal være på én eller halvanden time.

Konsultationerne foregår enten hos mig på Indre Nørrebro eller virtuelt på zoom. Ved behov kan de foregå hjemme hos jer, hvis I bor i Københavnsområdet, og der vil da være et transporttillæg.

bottom of page