Temamøder og foredrag for forældre

Om at lytte til gråd

Gråd kan skyldes mange forskellige ting, og gråd kan nogle gange være svært at forstå; men to ting er sikkert. Når vores børn græder, så har de en grund til det. Og når de græder, har de brug for, at vi er sammen med dem.

På dette temamøde vil du lære om, hvorfor det er en god ide at blive hos dit barn, når det græder, og om hvordan du kan finde ro, så du kan lytte afslappet og med god opmærksomhed. Hvis det lykkes, kan dit barn slippe det svære ud, så det ikke skal beholde det indeni, og det kan blive ved med at græde, indtil det er helt færdigt med det og kan være sig selv igen -åben, glad og nysgerrig.

Vi vil også komme ind på, hvad det betyder, når børn siger, de vil være alene. Skal vi da altid holde os væk?

Om at sætte grænser

Er du træt af magtkampe, og længes du efter fredeligt samarbejde? Så se her.

Dette møde handler om at sætte grænser for dit barn og udvise forventninger.

Hvor og hvornår er det godt at sætte en grænse/ en forventning? Hvordan kan man gøre det på en måde, der skaber samhørighed i stedet for at øge konflikten?

På temaaftenen vil jeg vise, hvordan grænser og forventninger kan blive en gave for dit barn. Lær at sætte sunde grænser og forventninger, at bryde ind med både varme og autoritet og se, hvordan det efterhånden vil skabe bedre samarbejde og nærhed i jeres familie.

Trines Familieskole arrangerer Temamøder med jævne mellemrum. Disse har et specifikt emne og er en til to timer lange. Se kalenderen for kommende datoer.

Emnerne egner sig også til foredrag og til oplæg på forældremøder i vuggestuer, børnehaver o.a. Hvis I er interesserede i dette, er I velkomne til at kontakte mig.

Om tumlelege

Det kan være virkelig dejligt at lege. Man kan lære nye ting, man kan fjolle og grine og tumle, og man kan være dejlig tæt. Det kan være en skøn måde at være sammen på, som kan nære og styrke forbundetheden.

Men hvordan gør man? Hvilken rolle spiller fysiske lege for børn? Hvordan kan vi lege fysiske lege med vores børn på en sjov og respektfuld måde, når vi nu er så meget større end dem? Hvordan kan vi lade dem lede legen og stadig selv være aktive? Hvad skal vi gøre, hvis de slår sig undervejs?

Og hvad stiller vi op, hvis vi synes, det er kedeligt at lege?

Om at nå dit vrede barn

Vrede kan være en udfordrende følelse. Lær, hvordan du kan nå ind til dit barn i stunder med stærke følelser. Hvis du kan være nærværende og kærlig, får dit barn mulighed for ved egen kraft at arbejde sig igennem det svære; og hvis du kan give det god tid, kan dit barn komme helt ud på den anden side. Dette giver selvtillid og styrke. Med denne tilgang vil du opleve, at dit barn efterhånden opfører sig mere kærligt, i kontakt og med stor medfølelse overfor dig og andre mennesker. Jeres relation vil blive anderledes for altid.

Om at hjælpe dit barn til at falde i søvn og sove godt

Ville du ønske, at sengetid kunne være en afslappet og fredfyldt stund, hvor du og dit barn kunne slappe af og nyde hinanden?

Bakser du med trættende kampe før sengetid?

Mister du somme tider tålmodigheden eller føler, du er nødt til at være streng for at få dine børn i seng til tiden? Forældre arbejder hårdt, og du har jo også brug for en pause!

Er dit barn bange for mørket, kommer til at tisse i sengen eller vågner med onde drømme?

Kom og hør om, hvad der kan ligge til grund for disse besværligheder og om, hvordan du ved hjælp af forbundethed, venlige forventinger og lytning til dit barns følelser kan hjælpe det til at falde i søvn og sove godt.