Kursus om at lytte og lege

Velkommen til dette forældrekursus om at lytte og lege.

 

Vi vil beskæftige os med følgende emner.

 

  • Hvad betyder kontakten med vores børn? Hvordan kan vi være sammen på måder, der styrker kontakt og forbundethed?

  • Hvilken betydning har legen, og hvordan kan vi voksne understøtte den? Hvordan kan vi være aktivt med i legen uden at tage over? Hvad gør vi, hvis det er svært for os overhovedet at komme igang?

  • Hvorfor græder børn? Hvordan kan vi forstå børns følelser og lære at være nærværende og lytte til dem i stedet for at have fokus på at stoppe gråden?

  • Hvad gør vi, når det bliver svært for os at være forældre? Hvad stiller vi op, når vi ikke kan opføre os, som vi gerne vil, og f.eks. bliver irriterede og uvenlige?

Jeg giver oplæg, vi taler om, hvordan I kan bruge informationen i praksis, og der bliver afsat tid til, at I kan dele Jeres tanker, erfaringer og følelser med de andre i gruppen. I vil lære hinanden at kende og vil sandsynligvis komme til at dele både skønne og svære oplevelser.

 

I vil blive introduceret til, hvordan I kan begynde at lytte til hinanden som en støtte til at håndtere både stort og småt i jeres forældreskab, og dette vil I kunne bruge efter kurset. Vi kalder det for lyttepartnerskaber. En lyttepartner kan f.eks. være din partner, en med-forælder, en god ven eller en forælder, du møder på kurset.

Kurset består af 3x 2 timers undervisning, og vi vil være et lille hold på 5-10 deltagere.  Der vil senere komme et opfølgende Forældrekursus 2.