Forældreforberedelse

Hvis du venter barn, er du sikkert igang med at forberede dig. Du tænker nok over, hvordan du gerne vil være forælder, og at du vil gøre dit allerbedste. Sandsynligvis har du både store forventninger til det og et par bekymringer om, hvordan det skal gå.

De fleste får god information om graviditet, fødsel, amning og den første tid med det lille barn. Men der er nogle ting, som der ofte ikke bliver talt så meget om.

Hvordan kan man egentlig være sammen med et lille barn på en meningsfuld måde? Hvad har det lille væsen brug for?

Hvad stiller man op, når ens barn græder? Det er de færreste, jeg har mødt, der har lært om, hvorfor nogle spædbørn græder, selvom der ikke ser ud til at være noget fysisk galt. Og hvad skal der egentlig til for at kunne være sammen med et barn, der græder? Hvordan kan man være afslappet nærværende og have god opmærksomhed, mens ens barn arbejder sig igennem noget svært?

Hvordan håndterer man sine egne følelser? Det er ikke til at forudsige, hvordan du vil have det, når du bliver forælder. Men det er sikkert, at du vil mærke alt muligt. Det kan være andre følelser, end du er vant til, og de kan være stærke! Vi mennesker fungerer ikke særligt godt, når vi prøver at klare den ovenpå en masse følelser, så hvad stiller vi op?

Dette lille kursus på 2x 2 timer vil introducere dig til samværet med det lille barn, og det er et vigtigt bidrag til, hvordan du kan håndtere nogle af de følelsesmæssige udfordringer, du vil møde, når du bliver forælder.