Legegrupper

Børn elsker at lege. De kan vise sig selv, finde på, lære en masse og have det sjovt.

Du kan styrke kontakten til dit barn gennem leg.

Legegrupperne er til for, at du kan hellige dig dit barn og dets univers.

I Legegrupperne giver vi vores børn god opmærksomhed. Vi ser efter, hvad de er optaget af og gerne vil vise os, og så er vi med til det. Vi sidder og ligger sammen med de yngste på gulvet. Med de lidt ældre kravler vi, og hvis de kan gå og løbe, løber vi med og ser, hvad de finder på. Det er børnene, der leder legen. Vi gør os umage med at være helt med på det, som de vælger, og vi forsøger at undgå at tage over. Legen er på deres præmisser.

Denne form for leg er særlig. Den styrker dit barns selvværd og udvikling, den nærer forbundetheden imellem jer, og du vil lære dit barn bedre at kende. Du vil se, hvilken glæde det giver for begge.

I en travl hverdag kan det være svært at give sit barn alt det, vi gerne vil. For nogle af os er det svært at holde opmærksomheden på vores barn i ret lang tid af gangen, og nogle kan ikke rigtigt give sig hen til at lege.

Men her prøver vi at gøre det sammen med andre; og mange oplever, at de kan lege længere og nyde det mere, når de er i Legegruppen. Det giver en særlig støtte at gøre det sammen med andre forældre. Vi øver os, og så kan vi tage det med hjem. I hverdagen kan selv en lille stund på 5-10 minutter med denne slags opmærksomhed gøre en stor forskel for dit barns trivsel og for jeres forbundethed.

Mens vi er i Legegruppen, sætter vi hverdagens gøremål til side, der er ikke noget, der skal ordnes, telefonerne er lagt væk, vi har sørget for, at eventuelle søskende har det godt et andet sted, og vi forsøger i det hele taget at holde pause fra at tænke på praktiske ting og eventuelle bekymringer. Vi er der for at nyde at være sammen.

Undervejs vil jeg vejlede og vise jer, hvordan I kan gøre, og I vil opleve betydningen af leg og nærvær.

Et legegruppeforløb består af først et totimers Introduktionsmøde og efterfølgende af tre gange halvanden times Legegruppe med en eller to uger imellem. Der vil være mulighed for forlængelse.